Γνωρίστε την πανάρχαια Θήβα

Γνωρίστε την πανάρχαια Θήβα

Η Θήβα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, μια μυθική επικράτεια που γέννησε σπουδαίους ήρωες και ανθρώπους και προσφέρει πολλές συγκινήσεις στον ταξιδιώτη. Είναι γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του θεού Διόνυσου, του ποιητή Πίνδαρου, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης και του περίφημου στρατηγού Επαμεινώνδα, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής της Λοξής Φάλαγγας.

Το μυθολογικό παρελθόν της Θήβας είναι ίσως πλουσιότερο από κάθε άλλη Ελληνική πόλη και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τμήμα του συνόλου της Ελληνικής Μυθολογίας με μαγευτικούς μύθους. Είναι η πόλη που ενέπνευσε τους μεγάλους τραγικούς Αισχύλο, Σοφοκλή και Ευριπίδη αλλά και άλλους λιγότερο γνωστούς να δημιουργήσουν αριστουργήματα διαχρονικά και παγκοσμίως γνωστά ( Επτά επί Θήβας, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Επίγονοι κ.α.).

Η πόλη της Θήβας διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα εκθέματά του μουσείου προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα νεολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Σημαντικό του γνώρισμα αποτελεί ο επισκέψιμος μεσαιωνικός πύργος του Saint Omer.

Tips

Είναι η πόλη που ενέπνευσε τους μεγάλους τραγικούς όπως τον Αισχύλο, τον Σοφόκλη και τον Ευριπίδη αλλά και άλλους λιγότερο γνωστούς να δημιουργήσουν αριστουργήματα διαχρονικά και παγκοσμίως γνωστά ( Επτά επί Θήβας, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Επίγονοι κ.α.).

2018-07-17T13:06:00+03:00

Μην χάσετε ακόμα

Διαδραστικός Χάρτης

visitthiva-ekdiloseis

Εκδηλώσεις

visitthiva-ekdromes

Εκδρομές