Θήβα

ένας ταξιδιωτικός προορισμός για όλες τις εποχές

Γενική παρουσίαση2018-05-25T15:21:51+03:00

Η επτάλοφος και επτάπυλη Θήβα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου, στην καρδιά της Ελλάδας, περιμένει τον επισκέπτη για να τον μυήσει σε μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία. Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» το 2016 συμπεριέλαβε την Θήβα στο ταξιδιωτικό της αφιέρωμα ως μία από τις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Με πολύ άνετη πρόσβαση, πολύ κοντά στην Αθήνα, η Θήβα αποτελεί έναν προορισμό που έχει να προσφέρει πολλά στον ταξιδιώτη. Μια σύγχρονη πολιτεία, σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, με πληθώρα αρχαιολογικών  χώρων και θρησκευτικών μνημείων και με μια ζωντανή φυσιογνωμία, αποτελεί μια σίγουρη και ταυτόχρονα αναπάντεχη ταξιδιωτική επιλογή, στην καρδιά της Βοιωτίας.

Αρχαιολογικοί θησαυροί

Η Θήβα είναι μια πανάρχαια επικράτεια, που γέννησε μύθους και ενέπνευσε τους τραγικούς ποιητές. Στην ευρύτερη περιοχή θα γνωρίσετε τόπους που αποτελούν ονειρικό προορισμό για ταξιδευτές από όλον τον κόσμο. Πέρα από την ίδια τη Θήβα θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε άλλους μυθικούς τόπους.

Ο ταξιδιώτης με κέντρο τη Θήβα θα γνωρίσει τις Πλαταιές και τα Λεύκτρα, θα βρεθεί στην Αλυκή, το αρχαίο επίνειο Τίφα ή Τίφαι των Θεσπιέων, τον τόπο δηλαδή όπου ναυπηγήθηκε η μυθική Αργώ του Ιάσονα, θα περιηγηθεί στην ομηρική Θίσβη. Τα πολλά μνημεία κι οι αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής των Θηβών μαγεύουν τους επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο.

Βυζαντινές μνήμες

Τα βυζαντινά και χριστιανικά μνημεία των Θηβών δημιουργούν ένα μονοπάτι πνευματικότητας και αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ενός ευλογημένου ανά τους αιώνες τόπου.

Σπουδαίες μονές και θρησκευτικοί τόποι όπως ο Ι.Ν. του Αγίου και Ευαγγελιστή Λουκά με τον τάφο του Αγίου, ο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου-Μεγάλης Παναγιάς με τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, η πρωτοχριστανική κατακόμβη της Αγ. Αικατερίνης, η Παναγία Λότζια (Μητρόπολη Θηβών) και πολλοί άλλοι θρησκευτικοί τόποι στην ίδια την Θήβα και γύρω από αυτήν, καλούν τον επισκέπτη σε ένα βαθύ προσκύνημα αλλά και σε γνωριμία με τόπους απίστευτης ωραιότητας και ηρεμίας.

Γοητευτικά τοπία

Το καταπράσινο τοπίο, ο Κιθαιρώνας και ο Ελικώνας, η μαγευτική λίμνη της Υλίκης, τα μικρά χωριά γύρω από τη Θήβα, σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, οι σμαραγδένιες και ήσυχες παραλίες, οι πάμπολλες δραστηριότητες και τα υπαίθρια σπορ που μπορεί να απολαύσει κάθε εποχή του χρόνου ο ταξιδιώτης μαζί με την αυθεντική γαστρονομία και τις πολλές προτάσεις για νυχτερινή διασκέδαση συμπληρώνουν την εικόνα ενός προορισμού που πραγματικά μπορεί να προσφέρει τα πάντα.

Η Θήβα και η επικράτειά της σας περιμένει όλο το χρόνο για μια υψηλού επιπέδου ταξιδιωτική εμπειρία, που  συνδυάζει μια απολαυστική εκδρομή με τη γνωριμία ενός μυθικού τόπου. Είτε για μια απόδραση του Σαββατοκύριακου είτε για μια μεγαλύτερης διάρκειας αναψυχή, η Θήβα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου.

Φωτογραφίες

Tips

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» το 2016 συμπεριέλαβε την Θήβα στο ταξιδιωτικό της αφιέρωμα ως μία από τις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Τοποθεσία

Μην χάσετε ακόμα

Διαδραστικός Χάρτης

visitthiva-ekdiloseis

Εκδηλώσεις

visitthiva-ekdromes

Εκδρομές