Θήβα – Καπαρέλλι – Αγ. Βασίλης ή Καλαμάκι

Από Θήβα προς Καπαρέλλι ο επισκέπτης περνάει πρώτα τα γραφικά χωριά Λουτουφί και Μελισσοχώρι.

Με σύγχρονη ρυμοτομία, το Καπαρέλλι δικαιολογημένα θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 320 μέτρων.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα, βυζαντινού ρυθμού. Είναι ο πολιούχος του χωριού προς τιμήν του οποίου γίνεται πανηγύρι στις 27 Ιουλίου με παραδοσιακή μουσική και πλήθος κόσμου. Η ανέγερσή του τοποθετείται στην Φραγκοκρατική περίοδο (1204-1460 ).

Το 1904 άρχισαν οι εργασίες για να πάρει ο ναός τη σημερινή του μορφή. Το εσωτερικό του ναού είναι επιβλητικό με πλήθος πολυελαίων και αγιογραφιών. Την καταπράσινη καλοχτισμένη πλατεία πλαισιώνουν όμορφα νεανικά στέκια και παραδοσιακές ταβέρνες. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να δεχτούν τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των ντόπιων.

Στην Τ.Κ. Καπαρελλίου ανήκουν οι παραλιακοί οικισμοί Άγιος Βασίλης και Καλαμάκι, που βρέχονται από τη θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου.

Ο Άγιος Βασίλης είναι μία σχετικά οργανωμένη παραλία, υπάρχουν ψαροταβέρνες, ταβέρνες, καφέ, mini market. Στο Καλαμάκι λειτουργεί συνήθως μόνο μία καντίνα.

Φωτογραφίες

2018-07-16T11:12:23+03:00

Μην χάσετε ακόμα

Διαδραστικός Χάρτης

visitthiva-ekdiloseis

Εκδηλώσεις

visitthiva-ekdromes

Εκδρομές