Φεστιβάλ Πλαταιών

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ θεσμό στις Πλαταιές, που ξεκίνησε έπειτα από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταιών “Ωερόη” και διοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2006, με την ονομασία «Φεστιβάλ Πατάτας». Περιελάμβανε »Διαγωνισμό Μαγειρικής» με κύριο συστατικό την πατάτα και είχε ως στόχο την προβολή του εν λόγω τοπικού προϊόντος, που καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις στον κάμπο των Πλαταιών, αλλά και τη διατήρηση και ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής.

Λόγω της επιτυχίας της εκδήλωσης και της μεγάλης απήχησής της στον κόσμο, το 2010 αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, η εκδήλωση να γίνεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Πλέον έχει καθιερωθεί και το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (πεζοπορίες, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εικαστικές εκδηλώσεις, αναβίωση παλαιών παιχνιδιών, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, φεστιβάλ πατάτας), οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ανανεώνονται κάθε χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Πλαταιών θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

http://oeroi.blogspot.com/

2018-07-16T20:26:28+03:00

Μην χάσετε ακόμα

Διαδραστικός Χάρτης

visitthiva-ekdiloseis

Εκδηλώσεις

visitthiva-ekdromes

Εκδρομές