Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, συμμετέχοντας στο θεσμό «Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2021» που διοργανώνει το ΥΠ.ΠΟ.Α, σας προσκαλεί σε μια καλοκαιρινή βραδινή επίσκεψη, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας.

Οι εκθέσεις και οι αύλειοι χώροι των μουσείων θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, και πέραν του κανονικού ωραρίου λειτουργίας, ως εξής:

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: 20:00-22:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας: 19:00-21:00

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες  κατά την επίσκεψή τους θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο, όπως αυτές θα ισχύουν κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύει ο κανόνας της απαιτούμενης απόστασης ασφαλείας των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και δύο μέτρων για κλειστούς χώρους, η επίσκεψη σε ολιγομελείς ομάδες, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη-ιατρικής μάσκας.

Στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διασποράς του ιού Covid-19, ισχύει περιορισμός στον αριθμό ατόμων που επισκέπτονται ταυτόχρονα κάθε μουσείο και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.